Olika sorters badrumsskåp

Badrumsskåp finns i en mängd olika varianter och vilken du ska välja beror helt på vilka behov du har, samt hur mycket utrymme du har i ditt badrum. Här får du veta mer om några va de vanligaste varianterna och dess för- och nackdelar.

4993425912_86c1570f02Vägghängt skåp
Att placera sitt badrumsskåp på väggen är det som oftast förekommer, mycket på grund av att ett badrum ofta har ett begränsat golvutrymme som man hellre vill nyttja till andra saker. Ett vägghängt badrumsskåp kan du sedan placera på den vägg som passar bäst i ditt badrum, till exempel där du enklast kommer åt skåpet. Skåpen finns i många olika storlekar, men är ofta inte så djupa och har därför inte plats för så stora produkter.

Stående skåp
Om du har många saker som du vill förvara så kan ett högre, golvstående badrumsskåp vara någonting för dig. Här får du plats med allt ifrån handdukar och extra toalettrullar till tandborstar och hårprodukter. För dig som har ett badrum av mindre storlek så kan ett stående badrumsskåp dock ta lite för mycket plats.

7154330705_01701638d6Spegelskåp
En riktig klassiker i de flesta badrummen är ett spegelskåp som både låter dig utföra dina vanliga badrumsrutiner och håller plats för dina saker. Ofta placeras dessa skåp ovanför handfatet och ersätter då den vanliga badrumsspegeln. Men självklart kan man om man vill ha skåpet på en annan plats i badrummet. Fördelen med spegelskåpet är att man inte alltid vid första anblick tänker på att det är ett skåp, utan att spegeln i sig gör det till mer av en inredningsdetalj. Nackdelen är att de flesta spegelskåp är ganska små och du kan då inte få plats med höga schampoflaskor eller liknande i skåpet.

Tvättställsskåp
Med ett tvättställsskåp så menas ett badrumsskåp som placeras under handfatet, antingen med handfatet inbyggt i sig eller endast som ett vanligt skåp. Förutom att du med hjälp av detta skåp kan få ett annars oanvänt utrymme i ditt badrum nyttjat för förvaring, så blir ett tvättställsskåp en väldigt snygg detalj i ditt badrum. Vanligast är att man installerar ett tvättställsskåp i och med att man byter handfat, men man kan som sagt komma över skåp som man enkelt själv kan placera under handfatet. Fördelen med detta skåp är att du får plats med väldigt mycket saker i ett tvättställsskåp, samt att det blir en ordentlig uppiffning till ditt badrum. Nackdelen är att det ibland kan vara svårt att hitta ett skåp som passar perfekt till ditt handfat, om du inte väljer att även byta ut ditt handfat på samma gång.