Spegelskåp – Kombinera förvaring med inredning

11982149066_ce1baa9dc8I ett badrum så är ett av de viktigaste attributen en riktigt bra spegel som du kan nyttja för allt ifrån att fixa håret, borsta tänderna eller raka dig. Förutom detta så kan en spegel ge ditt badrum ett intryck av att vara större, vilket kan vara en mycket positiv egenskap för den som har ett badrum av mindre storlek. Att kombinera spegeln med förvaring är någonting som förekommer i väldigt många badrum och främst hos de som bor i hyreslägenheter av olika slag. Det man då brukar hitta i dessa badrum är ett klassiskt spegelskåp.

Spegelskåp finns i en mängd olika storlekar, men vanligast är att de är stona nog för att hänga ovanför ditt handfat och brukar då vara klädd med en eller två spegeldörrar som döljer dina badrumsprodukter. Vissa spegelskåp är även försedda med en mindre hylla under eller vid sida om själva skåpet där du kan placera saker som du vill ha lättåtkomliga. Tänk på att dessa saker då bör tåla att få fukt på sig, så du ska till exempel inte förvara rena handdukar eller bomullspads på dessa hyllor.

För den med ett större badrum så förekommer det även golvstående spegelskåp som då är klädda med en helkroppsspegel på dörren. På spegelskåp så brukar dörrarna i flesta fall gå att öppna utåt när du ska komma åt dina saker i skåpet. Men ibland så är skåpet istället utrustat med smidiga skjutdörrar. Även detta kan vara något att ha i åtanke, speciellt om du har ett litet badrum eller om skåpet ska placeras på ett ställe där ett par öppna dörrar bara är i vägen.